Rabu, 29 Julai 2015

doa


Hidup Penuh Dugaan

Assalamualaikumwarahmatullah
Dah lama sgt saya tak update apa-apa.. kesuntukan masa. so, dh bersawang bloq ni.
terlalu banyak perkara yang berlaku dan betul - betul menguji kesabaran dan ketabahan. Betul...semua yang berlaku bukan kita minta..tapi percayalah..apabila disingkap kembali..terpancar kasih syg Allah buat hambanya yang diuji. Selagi nama nya kehidupan..takkan pernah sunyi daripada diuji. Sabar..dan tabahlah..in shaa allah ada hikmahnya..walaupun menempuhnya amat perit. yakin la..in shaa allah akandigantikan dengan yang lebih baik.. La Tahzan..innallaha ma 'ana...

Isnin, 21 Julai 2014

Ramadhan

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh...
masya allah....dh bersawang blog ni..entry pertama thn 2014....thn ni agak sibuk.  Ramadhan kareem menjengah kagi..23 ramadhan hari ini..cpt masa berlalu....semoga ramadhan kali ini membawa lbih kebahagiaan..in shaa allah...
(Thn ni sy x ambil apa2 tempahan kuih n kek mcm thn lps.. :) )

Khamis, 17 Oktober 2013

Kek Lagi....

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh..
Salam Aidil Adha buat semua...
Sempena blik raya hr tu, ada la tempahan kek dr penang... buat sekali dengan kek raya dan kek birthday anak dara sy tu... in shaa allah nnti ada tempahan lg. so, sesiapa yang berminat blh pm sy ye... ;)

Chilled Oreo Cheese Cake

Double Choc n Almond Brownies

Fruit Cake

Moist Choc n Cheese Cake

Moist Choc Cake With M&M Pond


Moist Choc n Cheese Cake with Fresh Fruits



                                   Sekian.... (",)

Rabu, 9 Oktober 2013

TENTANG GARAM

FAKTA TENTANG GARAM (IKUT CARA RASULULLAH..)

Kita Disogok dgn fakta palsu... Ambik garam lbh blh kena drh tinggi (Ini protokol yahudi)
Back to cara hidup nabi... Sblm mkn nabi letak secubit grm di lidah utk elak santau dan tapis mknn yg akn di mkn... Sampai di tempat baru...nabi ambik grm dlu utk sesuaikan hormon tbh di tempat baru...

Utk ubat penyakit rohani.. Air perlu di campur garam terutama sihir dan santau...knp?
Allah dh cipta grm adalah penarik toksid/asid/racun dlm darah atau tubuh dan jga penarik unsur2 negatif, (pengamalan Pengamal Perubatan Islam utk bersih rumh atau pagar umh perlu tabur grm di sekeliling umah. Grm jga unsur yg blh balance balik sistem tubuh kita...ini sunnah kita...

Tp grm blh jd rosak apabila dimasak atau bertindakbls dgn suhu tinggi/pns.mksdnya klu nk msk... Guna grm bukit dan jgn bubuh grm ms mknn gelegak ats dapur.tutup api dan biar suhu turun dulu.baru letak garam...kita panggil bubuh grm atas darat mcm org arab buat... Bubuh grm masa nak mkn.
Sbb?grm ada sodium dan potassium... Tubuh perlu potassium lbh..klu pns grm hnya tinggal sodium.potassium rosak dlm suhu panas.sbb tu kena darah tinggi.

Selok-eloknya di tempat makan sentiasa ada mangkuk kecil garam dan sunnah Rasulullah SAW mencalit secubit garam menggunakan jari kelingking kanan dn dletakkn ke lidah bhgian depan. Ianya akn mngaktifkan kelenjar enzim penghadaman.
 Wallahu'alam.



Rabu, 2 Oktober 2013

"Kesejatian Cinta" - KRU (LIRIK)

Koleksi Kek...(sikit je...) Alhamdulillah..nk tempah blh juge..hehe

Assalamualaikum..
Nak share koleksi kek..biasa2 aje..typ rsnya in shaa Allah sedap.. blh kalau nk tempah..

kek besday utk yang tersayang

moist choc cupe cake

kek besday kwn sekolah

kek besday anak thn lps



cheese moist choc cupcake



marble cheese cake

goodies

hantaran

hantaran

cheese moist choc with fresh strawberry


kek besday pertama..hehe

hantaran

kek pisang
rainbow cake..besday anak buah..comot skit..first time buat

tempahan raya